top of page

Over mij

jbousie.jpg

Voor ik naar ARTEZ (de Kunstacademie in Arnhem) ging, volgde ik diverse schildersopleidingen, o.a. bij Benno Sloots en een post bachelor training in Amsterdam, bedoeld voor afgestudeerden aan de kunstacademie. Destijds werd ik toegelaten wegens uitzonderlijk kleurgevoel en gebruik. Pas enkele jaren geleden hoorde ik dat dit verschijnsel “synergie” heet en vaker voorkomt bij kunstenaars. 

Ik heb een grote interesse in allerlei technieken. Vroeger ontstonden ideeën voornamelijk door kleur, maar op dit moment inspireren nieuwe technieken mij weer meer en kom ik van daaruit op ideeën.

Ook muziek en yoga tonen mij allerlei innerlijke beelden, soms erg gedetailleerd, soms alleen kleuren, waarmee ik op weg ga. Ik zoek dan net zo lang tot ik bij mijn werk (schilderij/grafisch werk/foto of een mix hiervan) hetzelfde gevoel ervaar.

Soms zoek ik ook weer nieuwe docenten of vorm ik tijdelijke groepjes met andere kunstenaars al dan niet uit dezelfde discipline om elkaar te inspireren.

De diverse andere studies die ik heb gedaan, blijken uiteindelijk allemaal ingezet te kunnen worden. Eigenlijk maak ik om te kunnen zijn.
 

 

bottom of page